órák

Az új Rolex Explorer 40 Ref. 224270, előnyök?

replika órák

A Rolex újabb referenciát jelentett be Explorer órakollekciójában. Az új Rolex Explorer Ref. A 224270 már 40 mm-es méretben is elérhető. A 39 mm-es Explorer bemutatása és leállítása után a Rolex úgy döntött, hogy itt az ideje, hogy kiszolgálja azokat, akik nem tudták vagy nem akarják viselni az Explorer 36-ot.
A replika Rolex Explorert nem kell bemutatni, ezért nem foglak vele zavarni. Az Explorer (talán) az abszolút kedvenc sportos órám. Ez egy letisztult megjelenésű óra, egyértelmű számlappal, dátum nélkül, és semmi értelmetlen. A problémám viszont a 36 mm-es méret. Számtalanszor kipróbáltam – a feleségemnek felfedezője van, akárcsak néhány kollégámnak –, és soha nem érzem jól magam. Furcsa módon a Day-Date-m is 36 mm-es, de valahogy nekem jobban bejön. Talán az elnöki szíj jelenléte miatt tűnik nagyobbnak a csuklómon.
Az Explorer csak fekete lakkozott számlappal kapható (egyesek fehér számlapot jósoltak az Explorernek), és a 3, 6 és 9 órás számok 18 karátos fehéraranyból készültek. A mutatók szintén fehérarany, és mind a mutatókon, mind a számlapon Chromalight, a Rolex kék lumenje van.
Egyébként el lehet képzelni, mennyire örülök, hogy a Rolex az Explorer 40 mm-es változatát kínálja. A jó hír az, hogy a többi specifikáció tekintetében alapvetően nem különbözik túlságosan az Explorer 36-tól. A Rolex Explorer 224270-et a 3230-as kaliber hajtja, amely garantáltan napi ±2 másodperces teljesítményt nyújt. A Rolex gondoskodik arról, hogy az óra ilyen pontossággal rendelkezzen, amint elmozdult.
A tok és a karkötő Oyster acélból (904L) készült. Felületük főként szálcsiszolt, kivéve az előlapot és a szíjat, amelyek erősen polírozott felülettel rendelkeznek. A Rolex Twinlock korona és a lecsavarható hátlap 100 méteres (10 ATM) vízállóságot biztosít. Ezen a modellen megtalálja a karkötőn az Oyster zárókapcsot és az Easylink hosszabbítót is, amellyel további 5 mm-rel átméretezheti szerszámok nélkül.

Be the First to comment. Read More